Förebyggande arbete i skolan mot rasism och extremism

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 04/02/2020
19:00 - 21:00

Plats
Fredens Hus Göteborg, Aktivitetshuset i Hammarkullen, ingång G bottenplanet vetter mot stationen

Kategorier Inga Kategorier


VÄGBESKRIVNING: Adressen är Bredfjällsgatan 36, sektion G som vetter mot Hammarkullestationen (spårvagnar 4,8 och 9 mot Angered). Det är svårt att hitta via eniro. Vid Hammarkulletorget ligger entrén till Hammarkullestationen. Gå RAKT FRAM från denna entré (under kungakronan) gå c:a 100 meter (till höger ligger Folkets hus, till vänster Parkleken och efter den en basketbollplan) Rakt fram ligger då två 9-våningshus. Välj det till vänster! Där är på nedre våningen (gå ej runt huset) Aktivitetshusets sektioner. I sektion L ligger expeditionen, G ligger något ytterligare till vänster. (Bredfjällsgatan går på andra sidan av huset.) Om du åker bil finns parkering vid Hammarkulletorget (åk Hammarkullegatan).

Seminarieledare: Ermin Skoric biträdande föreståndare och projektledare vid Segerstedtinstitutet, Göteborgs universitet.

Toleransprojektet bygger på ett förhållningssätt som har sitt ursprung i mordet på den 14-årige John Hron i Kungälv av fyra nazistiska tonåringar år 1995. Christer Mattsson fick då i uppgift att analysera varför problemet fanns i Kungälv och arbeta fram en modell för ett långsiktigt arbete med elever som kränker och visar intoleranta attityder i skolan. Toleransprojektet har drivits framgångsrikt i såväl Kungälvs kommun som i andra kommuner sedan 1999.

Toleransprojektet bygger på en riktad insats för att möta de ungdomar och grupper i skolan som det finns social oro kring. Ungdomar får i Toleransprojektet reflektera över etiska dilemman, personligt ansvar och människovärde samt träna sin förmåga till samarbete, empati och problemlösning i en historisk kontext.

Gratis inträde. Alla välkomna!

Fredens Hus Göteborg i samarbete med SENSUS.

VÅRPROGRAMMET 2020 tisdagskvällar FHG