Främja integration genom dialog – att leda gruppsamtal

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 03/03/2020
19:00 - 21:00

Plats
Fredens Hus Göteborg

Kategorier Inga Kategorier


VÄGBESKRIVNING: Adressen är Bredfjällsgatan 36, sektion G som vetter mot Hammarkullestationen (spårvagnar 4,8 och 9 mot Angered). Det är svårt att hitta via eniro. Vid Hammarkulletorget ligger entrén till Hammarkullestationen. Gå RAKT FRAM från denna entré (under kungakronan) gå c:a 100 meter (till höger ligger Folkets hus, till vänster Parkleken och efter den en basketbollplan) Rakt fram ligger då två 9-våningshus. Välj det till vänster! Där är på nedre våningen (gå ej runt huset) Aktivitetshusets sektioner. I sektion L ligger expeditionen, G ligger något ytterligare till vänster. (Bredfjällsgatan går på andra sidan av huset.) Om du åker bil finns parkering vid Hammarkulletorget (åk Hammarkullegatan).

Seminarieledare: Thomas Jordan, docent och lektor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap Göteborgs universitet  presenterar resultat av ett forskningsprojekt om hur erfarna verksamhetsledare gör när de leder grupper som syftar till att främja integration.

I projektet studerades sex verksamheter i Stockholm, Göteborg och Skåne som under längre tid samlat erfarenheter av att arbeta med såväl relativt  nyanlända flyktingar som invandrare som bott en tid i Sverige men som fortfarande lever i någon typ av utanförskap.

Under seminariet presenteras svar på frågan: Hur gör verksamhetsledarna för att skapa förtroende och ett öppet dialogklimat och därmed skapa förutsättningar för ökad förståelse, reflektera över normer och kulturskillnader samt ökad handlingskompetens (empowerment)?

Thomas Jordan

VÅRPROGRAMMET 2020 med tillägg. Ant 18 febr.