Gestaltterapi, vad innebär det?

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 18/02/2020
19:00 - 21:00

Plats
Fredens Hus Göteborg

Kategorier Inga Kategorier


VÄGBESKRIVNING: Adressen är Bredfjällsgatan 36, sektion G som vetter mot Hammarkullestationen (spårvagnar 4,8 och 9 mot Angered). Det är svårt att hitta via eniro. Vid Hammarkulletorget ligger entrén till Hammarkullestationen. Gå RAKT FRAM från denna entré (under kungakronan) gå c:a 100 meter (till höger ligger Folkets hus, till vänster Parkleken och efter den en basketbollplan) Rakt fram ligger då två 9-våningshus. Välj det till vänster! Där är på nedre våningen (gå ej runt huset) Aktivitetshusets sektioner. I sektion L ligger expeditionen, G ligger något ytterligare till vänster. (Bredfjällsgatan går på andra sidan av huset.) Om du åker bil finns parkering vid Hammarkulletorget (åk Hammarkullegatan).

Samtalsledare: Helena Mering, diplomerad gestaltterapeut. Helena har bakgrund bla a inom musik och teater.

Under kvällen ges en kortare introduktion till gestaltterapins ursprung och vad det innebär att gå i denna terapiform. Deltagarna ges en chans att stanna upp och reflektera och samtala kring vad som är viktigt i livet. Vi gör också enklare övningar tillsammans.

Vem blir jag vid mötet med andra? Vi undersöker tillsammans när kontakt skapas och när den uteblir. I gestaltterapi utgår vi från mötet i stunden och det som uppstår i rummet. Hur vet vi att vi har det som vi har det? Hur känns det i kroppen? Hur kan jag stödja mig själv i svåra situationer, hur kan jag be om stöd från andra?

Gestaltterapeuten utgår ifrån att varje människa gör så gott den kan i varje ögonblick.Det existensiella perspektivet är centralt. Hur vill jag leva mitt liv? När jag förstår mig själv kan jag bättre ta ansvar och göra val som stämmer överens med mina värderingar.

Fritt inträde. Alla välkomna!

Fredens Hus Göteborg i samarbete med SENSUS.

VÅRPROGRAMMET 2020 tisdagskvällar FHG