VAD GÖR LÄRARE NÄR ELEVER STÖR ORDNINGEN I KLASSRUMMET? INSTÄLLT pga Corona

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 28/04/2020
19:00 - 21:00

Plats
Fredens Hus Göteborg

Kategorier Inga Kategorier


Plats: Aktivitetshuset i Hammarkullen, ingång G. Vägbeskrivning se meny Aktiviteter

Talare: Ilse Hakvoort, docent i pedagogik vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet, ägnar sig i sin forskning, samverkan (nationellt och internationellt) och undervisning åt frågor inom konflikthantering i förskola och skola.

I sin föreläsning kommer Ilse att presentera resultat från sin senaste forskning om hur lärare förstår och hanterar potentiella konflikter. Lärare i studierna hade ett rikt språk för att prata om konflikter som var under uppsegling och en gedigen kunskap om tänkbara strategier att hantera dem. Några exempel från hennes nya bok Pedagogiskt ledarskap med konflikter i fokus (Hakvoort & Lundström, 2019) kommer att användas för att illustrera lärarens uttalande.

Arr.: Fredens Hus Göteborg med stöd av SENSUS.

VÅRPROGRAMMET 2020 från 31 mars Ant 7 mars

För hemsidan tillägg:

I sin forskning, samverkan och undervisning ägnar Ilse sig åt frågor inom konflikthantering i förskola och skola. Hon var projektledare för forskningsprojektet ”Omvärdera konflikter: En undersökning av lärarens syn på konflikter som är i ett inledande stadium och hur de kan användas för att stärka lärandet” (2015-2019). Projektet finansierades av vetenskapsrådet. Ilse har också medverkat i Erasmus+ strategiskt partnership- projektet ”EduCATe – European nonviolent Conflict management for educators: Advocacy and Training” (2015-2018) och i “LCP – Learning Communities for Peace” (2016-2019). Hon har lång erfarenhet av att undervisa om konflikthantering, värdegrund, likabehandling och normkritisk tänkande.

Se Ilses författarskap:

www.laraforfred.se/litteratur