FN:s dag för totalt avskaffande av kärnvapen. Zoom

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 26/09/2021
16:00

Plats

Kategorier Inga Kategorier


Sönd. 26 sept. kl. 16.00
FN:s dag för totalt avskaffande av kärnvapen. Zoom-möte

Vår långsiktiga chans att överleva kräver att all världens kärnvapen avskaffas! Den 26 september är den internationella dagen för total eliminering av kärnvapen.
Dagen till ära arrangerar Svenska FN-förbundetett öppet seminarium om vikten av nedrustning tillsammans med aktörer inom Socialdemokraterna och arbetarrörelsen.
Som inbjudna experter deltar ICAN-medlemmar som Svenska Läkare Mot Kärnvapen, svenska sektionen av Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.Socialdemokraterna har historiskt sett varit tydliga motståndare till kärnvapen och förespråkare för nedrustning. Dock återstår det för regeringen att signera och ratificera FN:s konvention om kärnvapenförbud. Frågan kommer behandlas på partiets kongress under hösten.Välkomna att lyssna till en diskussion om hur arbetarrörelsens sidoorganisationer ställer sig till frågan om ett kärnvapenförbud.Medverkande:
Klas Corbelius: Socialdemokrater för tro och solidaritet (STS)
Dan Wergelius: Olof Palmes Internationella Center (OPC)
Lisa Nåbo: Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU)Från ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) deltar:
Josefin Lind,Svenska Läkare mot Kärnvapen
Lina Hjärtström,Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF)
Gabriella Irsten,Svenska Freds- och SkiljedomsföreningenJens Peterssonfrån Svenska FN-förbundet inleder webbinariet med en kort introduktion om FN:s konvention om kärnvapenförbud och skillnaden mellan detta och icke-spridningsfördraget.Medverkar gör också Pierre Schori,statsråd i tidigare socialdemokratiska regeringar samt f d svensk FN-ambassadör och chef för FN:s fredsbevarande operation i Elfenbenskusten.