Folk och Freds rikskonferens som svar på Folk och Freds. Zoom

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 09/01/2022 - 10/01/2022
10:00 - 17:15

Plats

Kategorier Inga Kategorier


HÄR ÄR NU LÄNKEN TILL KONFERENSEN 9-10 jan. https://us02web.zoom.us/j/89198630233?pwd=TTJHa0w5Uy9JL0JiaXlBRlhyd3Vmdz09

Nätverket Folk och Fred som bildades i april 2020 har redan från början haft som mål att hålla årliga konferenser med bas i Sälen. Såväl 2021 som på årets konferens kommer det att vara en liten grupp i Sälen, men huvudaktiviteten är i forma av ett Zoommöte. Folk och Försvar, som i årtionden har haft sin konferens i de svenska fjällen, har för andra året i rad beslutat att överge Sälen – basen blir kvar i Stockholm.

Nätverket Folk och Fred som arrangerade en mycket uppskattad tvådagarskonferens i januari 2021 arrangerar som nämnts en ny konferens 9-10 januari. Påstådda militära hot och olika synpunkter på vad som bör göras med svenskt försvar kommer att tas upp. Kärnvapenförbudet, artificiell intelligens och mördarrobotar, rymdens roll, sanktionspolitik, psykförsvar, icke militära hot, miljö och klimat är exempel på ämnen som kommer också att tas upp. Mer information finns på Folk och Freds Facebooksida och dess hemsida.

Nätverket Folk och Fred bildades bl.a. för att Folk och Försvars konferenser år efter år var oerhört snäva när det gäller vilka ståndpunkter som fick komma till tals. Folk och Försvars konferens 2022 kommer att inledas med att Försvarsministern ger sin syn och därefter ska oppositionsledaren ge sin syn. Skillnaden mellan vad Peter Hultqvist kan förväntas säga och vad Ulf Kristersson har att komma med är inte så stor. Ett nära militärt samarbete med USA/Nato respektive fullt medlemskap i Nato. Konferensen kommer att avslutas med att två personer ska kommentera vad ÖB Micael Bydén har att säga. Det är, Tove Lifvendahl, chefredaktör för SvD och, Anders Lindberg, politiske chefredaktör på Aftonbladet. Inte heller där finns det skäl att förvänta sig någon bredd i åsikterna. Deras världsbild när det gäller försvarspolitik överensstämmer rätt väl.

Folk och Freds konferens kommer att ha tal av, nuvarande eller f.d., statssekreterare vid försvarsdepartementet, internationell expert på artificiell intelligens, ärkebiskop, partiledare, några riksdagsledamöter, expert på säkerhetsanalys särskilt ubåtar i Östersjön, expert på naturresurs- och miljöekonomi, lantbrukare, medicinsk expert och flera kunniga fredsaktivister och miljöaktivister.

Evenemanget kommer att livesändas på Fok och Freds Facebooksida och därefter göras tillgängligt på Folk och Freds Youtubekanal.

Programschema Folk och Fred 2022_(2sid)

Anmälan för att få länk:https://folkochfred.wordpress.com/contact/

Om konferensen:

https://folkochfred.wordpress.com/2021/12/19/konferensen-folk-och-fred-2022/